Lysterapi – lampe eller gåtur mod vinterdepression

Så er tiden kommet til at mørket sænker sig ved 16 tiden, og mange mennesker har begyndende depressioner. Dette kan tilsyneladende afhjælpes ved at anskaffe sig en lysterapi lampe, som ved hjælp af en speciel pære udsender noget der er nær dagslys. I dagslys findes der D vitaminer, som er livsvigtigt for os mennesker. Med lysterapi kan angiveligt komme meget af sin depression til livs, og dermed få en bedre livskvalitet i vinterhalvåret.

[ad#reklame2]

Lysterapi – hvordan virker det?

Forskere har fundet frem til at lys påvirker nogle kemiske processer i hjernen, som kontrollerer døgnrytmen og humøret. Samtidig har undersøgelser vist, at ca. 5% af  den danske befolkningen lider af vinterdepression og ca. 25%, altså hver fjerde, lider af vintertræthed. Og det er her at lysterapi kommer ind i billedet for at hjælpe de mennesker der lide under dette.
Der findes nogle nervecentre i hjernen som styrer vores døgnrytme ved hjælp af stimuleringer af dagslys der rammer øjnene – den normale lysterapi så at sige. Når vi sover producere koglekirtlen et hormon der hedder melaonin – som er det der gør os trætte. Produktionen stopper ved dagslys, men når det nu er mørkt når vi står op om vinteren, fortsætte produktionen, og vi kommer ind i en dårlig rytme. Løsningen er selvfølgelig at komme i lysterapi, som kan være med til at udligne den dårlige rytme.

[ad#reklame2]

Lysterapi kan være med til at øge livskvaliteten

Jeg har ikke selv prøvet at have en vinterdepression, men jeg kunne nemt forestille mig lysterapi kan hjælpe mange mennesker igennem den mørke tid, og samtidig være med til at de kan nyde tiden. Lysterapi kan sikkert også være med til at udgifterne til antidepressive midler kan reduceres betragteligt, og dermed er lysterapi med til at give et sunder liv uden at fylde sig med medicin. Om man kan få tilskud til lysterapi, som man kan til så meget andet syntetisk medicin ved jeg ikke – men det burde man kunne få!

Lysterapi på mange måder

Man kan få lysterapi på mange forskellige måder, nogle koster mange penge og andre er helt gratis. Man kan for eksempel tage til sydligere himmelstrøg og få den naturlige lysterapi, da det ikke er mørkt så mange timer i døgnet dernede om vinteren. Lysterapi kan man også få ved at anskaffe sig en lysterapi lampe for eksempel af mærket Phillips. Lysterapi lamper fås i mange udformninger og størrelser. De findes til skrivebordet, til stuen og soveværelset. Man kan selvfølgelig også vælge en gratis måde at få lysterapi på, og det er simpelthen at komme ud i den friske luft mens det er lyst om vinteren – så slår man 2 fluer med et smæk. Frisk luft og lysterapi.

[ad#reklame2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>