Økologisk limstift – kan det virkelig passe?

Ja, du læste rigtig – økologisk limstift! Da jeg lige så dette første gang, fik det mig til at tænke, “…at nu har vi da også hørt det med”. Hvordan kan en limstift være økologisk? En økologisk limstift er, som der reklameres med, en limstift der er lavet af 100 % genbrugsplast, og uden opløsningsmidler. Altså, man har indsamlet noget plast og omsmeltet det igen for at lave det om til lim. Her kommer første sten på vejen til at det er økologisk – for hvordan er produktionen af denne omsmeltning? Der må da bruges en del energi til at smalte plast, og allerede her mener jeg at økologien ryger fløjten!

[ad#reklame2]

Økologisk limstift som trekant

Tesa, som er producent af denne økologisk limstift, har også lavet den i en trekantet form så det er lettere at komme lim helt ud i hjørnet af et stykke papir. Det er faktisk godt tænkt synes jeg, for man kommer altid til at smøre lim ud på underlaget når der skal limes med limstift. Men jeg kan altså ikke helt komme mig over deres salgsargument om en økologisk limstift. Hvorfor ikke sælge den på at den er trekantet og dermed meget mere brugervenlig.

[ad#reklame2]

Økologisk limstift op til jul

Jeg så reklamen for økologisk limstift i en af de mange tilbudsaviser der kommer ind af døren, og selvfølgelig er det en forretning der sælger papir, for de ved jo godt at vi alle her op til jul skal til at klippe og klistre. Og her kunne vi jo lige købe en økologisk limstift og derved få vores samvittighed renset – ”…for med en økologisk limstift er vi jo gode ved miljøet”. Ja, Godaw siger jeg bare! Kom ind i kampen Tesa, og vis os forbruger en smule respekt og lad være med at gøre os dummere end vi er.

Økologisk limstift – den er for tyk!

Tesa den er simpelthen for tyk med en økologisk limstift! Når nu man har købt en økologisk limstift og kigger på det plastikrør som selve limstiften er inden i, er den så også økologisk? Ikke fordi jeg er fanatisk med hensyn til økologi, men jeg synes at virksomheder skal tage sig lidt sammen og ikke bare bruge økologi o.l. som billige salgsargumenter. Opråb herfra en lille forbruger – tag jer sammen Tesa! Hvis du også synes at den her med en økologisk limstift er lidt for tyk, så skriv din kommentar herunder, så vi er flere der råber i kor.

[ad#reklame2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>