Pakkeleg – traditioner med et twist

Pakkeleg er en leg som de fleste kender. Det er en rigtig god måde at samle alle aldre til en komsammen omkring bordet da pakkeleg er så universel. Her vil jeg forsøge at komme med et par ideer som kan være med til at gøre pakkelegen lidt sjovere og mere udfordrende. I vores familie lager vi altid pakkeleg til vores årlige julekomsammen i familien, og der bliver altid gået til den.

[ad#reklame2]

Pakkeleg som tradition

Der er som sagt mange måder at spille pakkeleg på, og vi har forsøgt nogle stykke i løbet af årene. Normalt tror jeg man spiller pakkeleg med en terning. Man kaster så på skift med terningen, og når man slår en sekser må man tage en af pakkerne der ligger inde på midten af bordet. Når alle pakkerne er blevet taget fra midten af bordet, må man begynde at stjæle fra hinanden – og det er her, det sjove begynder. Hos os har pakkeleg altid været på tid, forstået på den måde at der er en der stiller et ægge ur til en hemmelig tid, og når æggeuret så ringer er pakkelegen slut og man må åbne de pakker man har fået skrabet sammen. Vi plejer hvert år at give pakkeleg et twist i form af en ny regel.

[ad#reklame2]

Pakkeleg med et twist

De nye regler i vores pakkeleg kan være at når tiden er gået, så bliver æggeuret stillet igen, men anden runde bliver spillet efter at alle pakker er åbnet, og så bliver der rigtig ”krig”. Vi har også leget pakkeleg med 2 terninger, på den måde gå det noget hurtigere at komme rundt bordet. Den variant af pakkeleg kan man så yderligere raffinere ved at lade de 2 terninger går modsat rundt om bordet. Der er helt klart mange flere varianter af pakkeleg, og jeg vil rigtig gerne hvis du kan skrive jeres variant af pakkeleg herunder, så vi alle kan få glæde af dem.

Pakkeleg for alle

Det gode ved pakkeleg ar at alle aldre kan være med til legen – det er nok også derfor pakkelegen især er så populær op til højtiderne, hvor mange familier samles. I vores familie deltager alle fra 2 – 80 i pakkeleg, og alle har det lige sjovt. Jeg tror da også der er noget over at gå ud og købe gaver til pakkeleg, nogle bruger god tid til det og finder de helt rigtig ting, mens andre hurtigt hopper ind i den nærmeste Tiger butik og finder gaverne til den traditionsrig pakkeleg. Men igen lad os alle høre dine varianter af pakkeleg herunder – også ellers husk at spil og vind med samme sind :-)

[ad#reklame2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>