Mikrolån – tjen penge på at hjælpe andre

Jeg har lige siddet og læst lidt om mikrolån, da jeg overvejer om jeg skulle investere lidt af min opsparing. Ved denne research fandt jeg til min overraskelse ud af der findes 2 slags mikrolån, nemlig mikrolån i ulande, og mikrolån i Danmark. [ad#reklame2]

Den med at det også fandtes i Danmark havde jeg ikke lige set komme, men efter lidt mere læsning giver det jo sig selv, da mikrolån i Danmark er det samme som det vi også kalder quicklån af mindre størrelse.

Mikrolån i Danmark

Mikrolån i Danmark er ofte lån af mindre størrelse, som man kan låne her og nu – fx når man står og er ved at købe en ny opvaskemaskine, og har brug for de sidste par 1000,- kr. Det man skal være opmærksom på med disse mikrolån er at rente ofte er meget høj i forhold til det beløb man låner, og at mikrolånet tit skal betales af meget hurtigt. Mikrolån i Danmark skal man være lidt varsom med da det hurtig kan blive en farlig glidebane at komme ud på i forhold til at sin økonomi ikke skal løbe løbsk. Der imod er mikrolån i ulande noget helt andet, som er med til at hjælpe andre mennesker.

[ad#reklame2]

Mikrolån i ulande

Lige præcis det at hjælpe andre mennesker med mikrolån lyder i mine ører ganske tiltrækkende. Og kan jeg ved hjælp af et mikrolån være med til at hjælpe en mand eller kvinde i gang med deres egen virksomhed, så de kan forsørge deres familie, mener jeg det ville være en win win for alle. Jeg læste at et mikrolån på bare 500,- kunne hjælpe en familie i Indien med at købe en symaskine så de kan forsørge hele familien ved at åbne en systue – det sætte virkelig tingene i perspektiv.

[ad#reklame2]

Mikrolån som del af pension

Mikrolån kunne jeg sagtens forstille mig blive en del af min pensions opsparring. Med mikrolån kan man samtidig sprede sine penge, og dermed også risiko. For vi må indrømme at hvis man vælger at investere sin penge vil der også være en medfølgende risiko. Men at give andre en chance for livet, og som i min verden ikke koster mere end en indkøbstur i Bilka, er jeg mere end villig til at løbe den risiko som et mikrolån er. Mikrolån har ikke toppet endnu, og derfor kunne det måske være en fordel at komme med på mikrolån vognen nu.

Læs fx. mere her på dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>