Pepsi max – sagsøgt af dansker – er det okay?

Pepsi Max Pepsi max – sagsøgt af dansker   er det okay?Er man på jagt efter Pepsi max tilbud, og kigge reklamer lige i øjeblikket, så falder man nok over at Pepsi max er blevet sagsøgt af en dansker. Grunden er at Pepsi max angiveligt har brugt en sang i reklamen uden at have fået lov til det. Sangen som Pepsi max har brugt er ”Why can’t we be friends” af gruppen WAR.Pepsi max reklamen handler om at en lastbil chauffør fra Pepsi max kommer ind på en cafe og bestiller en Pepsi max. Sangen starter, og ved siden af sidder en lastbil chauffør fra coca cola – de kigger på hinanden og bliver enige om at det er en god sang.

[ad#reklame2]

Pepsi max testes af Coca Cola

Coca cola manden ser at hans kollega drikker Pepsi max, hvortil han spørger om hvor mange kalorier der er i. Der er øjensynligt ingen kalorier i en Pepsi max, og derfor prøvesmager han den. Mens han gør dette, filmer Pepsi max manden ham og lægger det på youtube med det samme. Det bliver coca cola manden selvfølgelig ikke særlig glad for og det enden med et mindre slagsmål. Så sangen passer jo meget godt ind i konteksten af reklamen, og lur mig om den ikke er opbygget omkring sangen.

[ad#reklame2]

Har Pepsi max klokket i det?

Umiddelbart vil man måske tænke at Pepsi max har klokket idet, og ikke har sørget for at få rettighederne til sangen inden reklamen kommer ud. Men jeg er nu af den overbevisning at det handler om det man kalder omvendt PR. Jeg tror at Pepsi max og gruppen bag sangen har indgået en aftale om at en del af rettighedsbetalingen kommer ved et i forvejen aftalt forlig af den retssag som gruppen netop er anlagt mod Pepsi max.

[ad#reklame2]

Billig Pepsi max markedsføring

Det er ret smart tænkt af Pepsi max, synes jeg. Ved at lave denne slags omvendt PR, skaffer Pepsi max sig uendeligt meget PR uden at betale for – se bare denne blog hvor jeg skriver om det! Samtidig får sangen, som er fra midt 70’erne, en genfødsel og dermed tjener gruppen War en pæn slat penge oveni det de får fra Pepsi max. Advokaterne der skal føre retssagen tjener også deres penge, og Pepsi max får uvurderlig PR hele verden rundt. Jeg synes Pepsi max har gjort et kup her, og det tager jeg hatten af for. Hvad synes du om hele denne historie, er det okay at Pepsi max tvister det hele lidt, for derved at tjene flere penge og vil du blive fanget og dermed gå ud og købe en Pepsi max i morgen?

Se reklamen her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>