Bambusgulv – den nye trend inden for gulvbelægning

Lige siden jeg hørte om bambusgulv for nogle år tilbage, har det været min plan at få sådan et bambusgulv når vi skulle have nyt gulvbelægning. Nu kan jeg se at årets store nyhed indenfor gulvbelægning i Danmark er bambusgulv , så jeg har ikke været helt forkert på den. Man kan endda være heldig at få  nogle gode bambusgulv tilbud lige i øjeblikket.Man kan nu få bambusgulv fremstillet i samme konstruktion som man i årevis har kendt fra de populære lamelparketgulve. Bambusgulv har mange fordele, bl.a. er bambus utroligt slidstærkt og med en enestående hårdhed, det er sågar bedre end fx eg og merbau. Det gør at bambusgulv er en god investering til gode priser.

[ad#reklame2]

Bambusgulv – Fra græs til gulv

Det er en ret spændende proces bambus skal igennem før det kan blive til bambusgulv. Bambussen skal behandles og tørres indenfor 72 timer efter det er blevet høstet. Derefter skal stokkene koges, dampes, nedkøles og tørres og først nu er det klar til at blive bambusgulv. Bambusgulv opbygges på samme måde som et almindeligt lamelparket af 3 lag, hvoraf slidlaget er af 4 mm bambus.

Egenskaber for bambusgulv

Bambus er et attraktivt som byggemateriale og dermed også gulvmateriale, fordi det både er hårdt, stærkt og formstabilt. Hvis man sammenligner med andre trægulve er bambusgulv fx 25 % hårdere end et gulv af egetræ. Formstabiliteten ved bambusgulv er også væsentligt bedre, dette betyder at hvis man har et bambusgulv, vil man ved skiftende luftfugtigheder ikke se de samme str. revner som ved andre lamelgulve.

[ad#reklame2]

Bambusgulv er billigt

Hvis man synes at et bambusgulv er dyrt, så tror jeg at man skal tænke på at det faktisk er en god investering. For i det lange løbe vil et bambusgulv holde til meget mere slid, og dermed vil der gå længere inde man skal til at skifte sit bambusgulv. Især tror jeg at bambusgulv bliver et hit hos børnefamilier, da der tit er stor slitage på gulvene her. Personligt kan jeg også godt lide tanken om at et bambusgulv faktisk er meget miljøvenligt, da bambus er hurtig til at genplante sig selv. Lad mig høre hvis der er en af jer der finder et godt tilbud på bambusgulv, det kunne være fint at dele det med hinanden herinde.

[ad#reklame2]

Inspirationen til dette indlæg er fundet her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>