Børn i bilen – råd om sikkerhed og underholdning

Vi er en famille der køre meget. Vores nærmeste familier bor alle langt væk og derfor har vi tit vores børn i bilen, på vej mod nye destinationer. Vi har dog ikke sådan et af de her skilte eller klistermærker hvor der står børn i bilen på, men vi er meget opmærksomme på, hvordan vi køre i forhold til andre bilister. Af og til kan man blive meget overrasket over hvordan andre mennesker med børn i bilen køre – til tider vil jeg betegne det som uansvarligt.

Sikkerhed med børn i bilen

Vi er meget strikse med at vores børn i bilen er forsvarligt spændt fast, og i alle tilfælde sidder de i godkendte autostole. Selv når bedsteforældrene køre med børn i bilen, og det er ikke kun vores børn, påpeger jeg at de skal være spændt forsvarligt fast. Den ældre generation har nogle gange en tendens til at se lidt let på det med at have børn i bilen. Da vi var børn var trafiksituationen en helt anden, og det hele gik knap så hurtigt. De fortæller tit at i sin tid når de havde børn i bilen, hoppede de rundt på bagsædet eller lå og sov uden sikkerhedssele på.

Med børn i bilen skal man huske underholdningen

Når vi køre lange ture med vores børn i bilen, kan det blive kedeligt forbi de skal sidde spændt fast i det samme sæde. Og jeg kan godt forstå det, for jag kan godt huske da vi var små og skulle køre lange ture, var det altid svært at sidde stille. Derfor sørger vi for at vores børn i bilen har noget at kunne give sig til. Det kan være alt lige fra små puzzlespil, bøger, påklædningsdukker og vi har altid noget mad og drikke med.

Nyfødte børn i bilen

Da vi fik vores nummer 2, vidste vi at, ikke alt for lang tid efter fødslen, skulle vi på en længere tur. Derfor gik jeg på jagt efter hvad der ville være den mest sikre måde at spænde nyfødt børn i bilen fast. Her faldt jeg over det der hedder en Boxette. Det ligner en babystol, men nyfødte børn kan ligge i den som i en lift. Den bliver spændet fast på bagsædet ligesom en babyautostol, bare på tværs. En ganske sikker måde at transporter sine nyfødte børn i bilen på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>